Läs igenom denna guide och sätt sedan igång med övningarna – språkinlärning har aldrig varit enklare eller roligare!

Få tillgång till dessa instruktioner när som helst genom att klicka på frågetecknet på övningssidan.

1
Välj Övningsläge

Enkelt spel

ENKELT SPEL passar bäst när du precis har börjat lära dig ett helt nytt språk.

Öva

Använd ÖVA när du vill lära dig kvickt och med hjälp av alla dina sinnen.

2
Påbörja Övningarna

Hur man genomför övningar i läget ENKELT SPEL – lek, ha kul och lär dig!

1
Titta på bilden
2
Välj rätt svar från bubblorna som rör på sig
3
Läs, lyssna och uttala det rätta svaret, sen är du redo att gå vidare!
Kom ihåg att...

...du kan, när du så önskar, använda skjutreglaget till höger till att ställa in hastigheten i spelet. Börja i långsam takt och öka farten i takt med att du börjar göra framsteg!

Träna i läget ÖVA – det snabbaste sättet att nå resultat på permanent bestående nivå!

1
Titta på bilden
2
Skriv ditt svar här på det språk som du genomför övningar med
3
Klicka på “OK” för att se rätt svar
4
Läs, lyssna och uttala det rätta svaret och klicka sedan på “Fortsätt”
5
Läs, lyssna och uttala exempelmeningen och klicka på “Fortsätt” för att gå vidare till nästa inlärningsobjekt
Kom ihåg att...

...det går alltid att ta hjälp av ledtrådarna om du inte kommer på det rätta ordet:

• Klicka på  för att få Beskrivning och Exempel översatta till det valda källspråket.
  • Klicka på  för att höra svaret och försök sedan att skriva det.
  • Denna ikon  ger en ledtråd om vilken ordklass inlärningsobjektet hör till.
3
Lär Dig Använda Språket

Varje inlärningsobjekt i huvudövningen följs av ett exempel. Genom att läsa och lyssna på exempelmeningen lär du dig grammatiska konstruktioner och typiska uttryck samt nya ord och hur dessa uttalas.

1
I början kan du fokusera på att lära dig ord.
2
När du tycker att orden känns bekanta kan du vända uppmärksamheten mot exempelmeningarna.
3
Med WordDive lär du dig nya språk genom att använda dem. Slappna av och läs exempelmeningen högt för dig själv även om du inte förstår allting.

När du säger ”Una taza de té, por favor” ("En kopp te, tack") på spanska och vet att ordet för kaffe är "el café" kan du även säga: ”Una taza de café, por favor”.

4
Håll Koll På Dina Framsteg

När du lär dig ett nytt språk på egen hand, blir det allt viktigare att få feedback och kunna följa dina framsteg. WordDive har skapat ett unikt verktyg som gör det mycket enkelt för dig att se hur du tar dig framåt i dina språkstudier.

1
DEN HÄR VECKAN visar hur långt du har kommit i dina studier under veckan och ger dig motivation till att fortsätta vidare framåt mot den optimala studietakten.
2
FRAMSTEG I SIN HELHET visar hur många inlärningsobjekt du har lärt dig och hur långt du har kvar till nästa mål!

Ha kul med dina studier!