Om tjänsten fungerar övrigt bra, men du kan inte höra uttalsmodellerna, kan det finnas flera orsaker till situationen. Du kan prova följande för att lösa situationen eller åtminstone för att få reda på var problemet ligger.

1. Kan du höra ljud på någon annan webbsida?
  2. Försök att uppdatera din webbläsare och att rensa webbläsarens cacheminne.
  3. Försök med en annan webbläsare, om möjligt. Kontrollera att du använder den senaste versionen av webbläsaren.
  4. Lägga till http://www.worddive.com på din webbläsares lista över säkra sidor.
  5. Var använder du tjänsten? Om du använder det i lokalerna av ett företag, kan företagets brandvägg blockera nedladdning av ljudfiler?

Använda den webbläsare, med vilken problem uppstår och öppna denna sida: https://www.worddive.com/audio-test-howler

Lyssna på audio-exemplen och fyll i formuläret på sidan. Kom ihåg att  också ge din e-post-adress. Tryck sedan “Send information to WordDive”. På så sätt kan vi lösa problemet bättre. Sidan samlar information om de möjliga problemen med ljudet.

Om du använder appen på en Apple-enhet (iPhone eller iPad), beror problemet troligtvis på att reglaget för Ringsignal/Ljud är inställt på ljudlöst. Även om vissa appar spelar upp ljud trots att reglaget är inställt på ljudlöst, kräver WordDive att det är inställt på ringsignal.

Du kan också prova att göra följande:

• Öppna appen. Ställ in volymen med volymknapparna.
  • Öppna inställningarna och sätt ljudeffekterna på.
  • Anslut ett headset. Om det går att höra ljud via headsetet tar du bort det och rensar bort damm eller skräp från enhetens headsetuttag.
  • Uppdatera enheten till den senaste versionen.
  • Starta om enheten.
  • Några iOS-enheter har ett Tyst läge. Se till att du har stängt av det tysta läget genom att klicka på klocksymbolen (se skärmdumpen nedan).