Jos palvelu toimii muuten hyvin, mutta et kuule äänimalleja, niin tilanteeseen voi olla useita syitä. Kokeillaanpa muutamaa asiaa, jotka saattavat ratkaista ongelman tai toivottavasti ainakin paikallistavat sen:

1. Pystytkö kuulemaan ääntä joltakin muulta nettisivulta?
    Esimerkiksi: http://www.youtube.com

2. Pystytkö kuulemaan muita WordDive-sivuja?
    Esimerkiksi: http://www.worddive.com/fi/vertaa-englanteja

3. Kokeile päivittää sivu ja tyhjentää selaimen välimuisti.

4. Kokeile toista selainta, jos mahdollista. Varmista, että selaimesi on päivitetty uusimpaan versioon.

5. Lisää http://www.worddive.com selaimen luotettuihin sivustoihin.

- Explorer 7, 8 & 10: 1. Valitse ”Työkalut”/”Asetukset” > ”Internet-asetukset” > ”Tietosuoja”. 2. Klikkaa ”Luotetut sivustot” -kuvaketta, minkä jälkeen valitse ”Sivustot”. 3. Lisää http://www.worddive.com luotetuksi sivustoksi > “Sulje”.

- Chrome: 1. Klikkaa selaimen oikeassa yläkulmassa näkyvää kuvaketta, jossa on kolme vaakaviivaa. 2. Klikkaa ”Asetukset”, selaa valikko alas ja valitse ”Lisäasetukset”. 3. Klikkaa ”Avaa välityspalvelinasetukset”. 4. Klikkaa ”Tietosuoja” > ”Sivustot” > ”Luotetut sivustot”. 5. Lisää http://www.worddive.com tekstikenttään > “Sulje” > “OK”.

- Firefox: lue ohjeet tämän linkin kautta.

- Edge ei tue luotettuja sivustoja.

6. Klikkaa "Disable HTML5 autoplay" selaimesi asetuksista.
    Useimpien selainten uusimmissa versiossa automaattitoiston estäminen on oletuksena. Vaihtoehtoisesti valitse tietokoneesi asetuksista ”Laitteet” > ”Automaattinen toisto”.

7. Missä käytät palvelua? Jos olet yrityksen tiloissa, voisiko yrityksen palomuuri estää äänitiedostojen siirron?

Käytä samaa nettiselainta, jolla ongelmat esiintyvät ja mene osoitteeseen:

http://www.worddive.com/audio-test

Kuuntele ääninäytteet läpi ja merkkaa kuuluivatko ne. Täytä myös sähköpostiosoitteesi ja paina lopuksi “Send information to WordDive” lähettääksesi tiedot meille. Näin voimme tarkemmin tutkia, mikä on ongelman lähde. Testisivu ottaa talteen lisätietoa mahdollisista ongelmista, jotka esiintyvät ääntä soitettaessa selaimellasi.

Jos et kuule ääntä mobiililaitteellasi, toimi seuraavasti:

• Jos laitteessa on soitto/äänetön-kytkin, varmista, että se on asetettu soitto-asentoon.
  • Avaa sovellus. Säädä äänenvoimakkuutta äänenvoimakkuuspainikkeilla.
  • Liitä kuulokkeet. Jos kuulokemikrofonista kuuluu ääntä, irrota se ja puhdista pöly sekä lika laitteen kuulokemikrofoniliitännästä.
  • Varmista, että laitteesi on päivitetty uusimpaan versioon.
  • Käynnistä laite uudelleen.